top of page
Image by Gonzalo Pedroviejo Gómez

De vervolgde kerk.

Jezus heeft gezegd dat wie Hem volgt, te maken zal krijgen met vervolging. Wij zien het daarom als onze plicht om te bidden voor Christenen in landen waar ze vervolgd worden. Daarnaast steunen wij ze ook financieel. 

Op deze pagina verwijzen we je graag naar Open Doors en SDOK, die zich bezig houden met het ondersteunen

van vervolgde Christenen. 

We willen je vragen om te bidden en te vragen aan God of en hoe je de vervolgde kerk dient te steunen. Wellicht is het een idee om te partneren met Open Doors en SDOK. 

Johannes 15:18-20

Jezus zei: "Jullie zullen worden gehaat door de mensen die niet in Mij geloven. Bedenk dan dat ze Mij óók hebben gehaat. 19Als jullie hetzelfde zouden zijn als de mensen die niet in Mij geloven, zouden ze van jullie houden. Want dan zouden jullie op hen lijken. Maar omdat Ik jullie heb geroepen, zijn jullie anders dan zij. Daarom haten ze jullie. 20Denk aan wat Ik heb gezegd: 'Een dienaar is niet belangrijker dan zijn heer.' Als ze Mij hebben vervolgd, zullen ze jullie ook vervolgen. Als ze Mij wilden geloven, zullen ze jullie ook geloven.

OPEN DOORS

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp. Klik op de afbeelding hieronder om naar hun website te gaan. 

Stichting Ondergrondse Kerk

SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen. Zij werken vanuit het geloof in Jezus Christus en laten zich daarbij leiden door Gods Woord, de Bijbel.

Klik op de afbeelding hieronder om naar hun website te gaan. 

bottom of page